Nieuws uit eigen keuken

22/07/2021
 
Anderhalf jaar coronacrisis is voor mij ook anderhalf jaar proberen een nieuw werkend bestaan op te bouwen. Om dat te bereiken, of op zijn minst mezelf in beeld te brengen, heb ik momenteel drie websites online over drie uiteenlopende projecten. Zit er een lijn in? Zeker wel. Vanaf augustus 2021 moeten mijn projecten in elkaar overvloeien. Hieronder volgt uitleg.
 
Johan Schrijft
Johan Schrijft is mijn site om mijn journalistieke/redactionele vaardigheden onder de aandacht te brengen. De eerste anderhalf jaar deed ik dat niet voluit en was de site vooral een uithangbord voor bij mijn zoektocht naar een nieuwe job. Die job heeft zich tot nu toe niet laten vinden. Vanaf augustus stop ik met vergeefs hopen dat het snel lukt en gooi ik het over een andere boeg. Ik ga terug als freelancer aan de slag. Redactie en journalistiek. Het is een gok, maar stilzitten zit niet in mijn aard. Johan Schrijft wordt dan de site om mijn kwaliteiten en vaardigheden nadrukkelijk in de kijker te plaatsen. 
 
Het is mijn bedoeling om mij vooral op de Nederlandse markt te richten. Daartoe heb ik een registratieadres in Rotterdam geregeld dat vanaf 1 augustus van kracht is. Op 5 augustus heb ik een afspraak om mij in te laten schrijven bij de KvK te Rotterdam. Ik had het allemaal een paar weken eerder willen doen. Ik zal je niet vermoeien met de details, maar het is niet eenvoudig om met woonplaats Antwerpen te gaan freelancen in Nederland. Vandaar ook dat registratieadres in Rotterdam. 
 
Vanaf de tweede werkweek van augustus ben ik dus volop beschikbaar voor opdrachten op het gebied van redactie, journalistiek, tekstschrijven etc.
 
Afbeelding invoegen
 
Counseling rond beperking
Begin dit jaar heb ik een opleiding tot allround counselor gevolgd met als achterliggende gedachte dat ik daarin een nieuwe loopbaan zou kunnen beginnen. Op zich is dat nog steeds mijn intentie. De herstart van Johan Schrijft is bedoeld om zeker te zijn van inkomsten in de periode dat ik probeer mijn counselingactiviteiten onder de aandacht te brengen en zo cliënten te werven.
 
Om aandacht te werven, moet je publiciteit maken En daarvoor moet je wel officieel opereren, dus met KvK-inschrijving en BTW-nummer. Aangezien dit vanaf begin augustus geregeld moet zijn, kan ik vanaf die tijd ook eindelijk serieus met mijn counselingaanbod aan de slag.
 
Afbeelding invoegen 
 
Mensen met beperking aan het woord
In 2020 ging de voorgenomen afronding van mijn reis door de EU-lidstaten om er mensen met een beperking te interviewen de mist in door corona. Hetzelfde geldt voor dit jaar. Ondanks vaccinatie en Europees Coronacertificaat waag ik het er niet op een trip naar Athene te maken in september. Bratislava staat ook nog op mijn lijstje. Die twee steden samen was het oorspronkelijke plan dat ik al eerder liet varen. Delta variant, het risico op onverwachte coronamaatregelen ter plekke. Het is mij te link anderhalve week op reis te gaan, verschillende landsgrenzen te doorkruisen met vliegtuig en bus. Het zal derhalve mei 2022 worden, op zijn vroegst. Ik kan natuurlijk ook mensen online interviewen in die landen, maar er gaat niets boven ter plekke met eigen ogen zien hoe de situatie is en het daar te horen (en erop in te spelen).
 
Zo blijft mijn reis door de EU dus twee jaar langer onafgerond dan gepland. Dat wil niet zeggen dat de website niet wordt bijgehouden. Ik plaats regelmatig nieuws over leven met een beperking/medische ontwikkelingen op dat gebied. Wanneer ik een interessante video zie, komt die ook op de site en elk jaar komt er een interview in de rubriek 'Overige interviews' bij. Zodoende is ook dit een site die fungeert als uithangbord van mijn journalistieke kunde.
 
Tot slot heb ik een dringende persoonlijke vraag: wie toegankelijke woonruimte in Rotterdam of Den Haag weet (geen trap, geen galerijwoning (hoogtevrees), lift is uitstekend) met een huurprijs tot ongeveer 650 euro/maand: laat het mij weten. Het is al jaren mijn bedoeling terug naar Nederland te verhuizen vanwege werk en privéomstandigheden,. Maar de woningmarkt is een verschrikking.