Medeverdachten aanslagen Charlie Hebdo en l'Hyper Cacher voor rechter

01/09/2020
 
Woensdag 2 september begint in Parijs het proces tegen de verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij de moord op 12 medewerkers van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, de moord op een politieman en de gijzeling en moord van vier joodse mannen in de supermarkt l'Hyper Cacher, 7 januari t/m 9 januari 2015. Uitspraak na 10 november.
 
De daders van de aanslag op Charlie Hebdo, de politieagent en de supermarkt, de broers Kouachi en Amédy Coulibaly, zijn reeds in januari 2015 gedood door de Franse politie. De 14 mannen die nu terechtstaan, drie andere verdachten ontbreken, worden allen verdacht van het verlenen van logistieke steun aan de daders. Een van de verdachte broers Belhoucine wordt gezien als sleutelfiguur in de voorbereiding van de aanslagen. Hij zou de wapens hebben geleverd. 
 
Het proces had eigenlijk al op 4 mei dit jaar moeten beginnen, maar is uitgesteld vanwege de coronaperikelen. Voor het proces is twee maanden uitgetrokken. Er hebben zich tegen de 200 burgerlijke partijen aangemeld om hun verhaal te doen en zo'n 100 advocaten zullen hun betoog houden. Een nieuwigheid is dat het proces wordt gefilmd.
 
Bovenstaande tekst is een samenvatting en vertaling uit het Frans van een bericht op de site van L'Echo.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 01/09/2020 - ...
 

     Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft