Johan schrijft voor onbepaalde tijd niet meer

25/04/2022
 
Afbeelding invoegen
 
Bezoekers van deze site zullen hebben opgemerkt dat vanaf 20 april geen nieuwsberichten meer zijn geplaatst. Dit gaat voor onbepaalde tijd ook niet gebeuren. Johan is niet meer in de gelegenheid dagelijks te schrijven.
 
De reden hiervoor is dat ik de komende weken al mijn tijd en energie moet besteden aan een goede regeling voor een opname van mijn moeder in een verpleeghuis. Ze kwakkelde al jaren met beginnende dementie en een zwakker wordende gezondheid. Ik ben ook al jaren bezig geweest huisarts en anderen aan te zetten tot actie. Maar ja, hoe gaat dat in Nederland? Zolang iemand geen gevaar voor zichzelf vormt, is ingrijpen niet mogelijk. Zo bleef mijn moeder alleen wonen, terwijl dat volgens mij steeds minder verantwoord leek.Ik wil niet de wijsneus uithangen. Daar heeft niemand nu iets aan. Maar ook al zag ook ik haar niet dagelijks/wekelijks, ik had het veel beter door dan bijvoorbeeld de huisarts of de praktijkassistente. Hun pappen en nathouden aanpak verlengde de situatie onnodig.
 
En nu?  Na een val in de slaapkamer bevindt mijn moeder zich momenteel in een ziekenhuis. De arts daar was het vanaf de eerste seconde met mij eens dat terug naar huis onbespreekbaar is. Het is wachten op een plek in een verpleeghuis. De procedure is in gang gezet. Aanvraag bij CIZ. Hoe snel alles gaat verlopen, valt niet te zeggen. Wel dat ik alles op mijn bord krijg. De administratie, de wettelijke verplichtingen, het leeghalen van de ouderlijke woning. Ik zal veelvuldig tussen Antwerpen en Rotterdam moeten pendelen. 
 
Johan stopt dan ook voor onbepaalde tijd met het dagelijks publiceren van nieuwsberichten. Deze website blijft natuurlijk wel online. Surf dus gerust door de pagina's, bestel mijn autobiografie en benader mij gerust voor redactioneel/journalistiek werk dat niet direct af hoeft. Uiteindelijk zal ik mijn werk weer moeten en willen oppakken.