Ook Verenigd Koninkrijk vreest tweede golf coronavirus en neemt maatregelen

31/07/2020
 
De Britse regering heeft 4 miljoen inwoners in Manchester, delen van West-Yorkshire en East Lancashire beperkingen opgelegd uit angst dat daar een tweede golf van het coronavirus kan uitbreken. De inwoners is gevraagd niet met andere huishoudens samen te komen. Voorlopig mogen ze nog wel naar de pub en naar het werk.
 
De minister van Gezondheid, Matt Hancock, uitte op donderdag zijn zorgen over het stijgende aantal besmettingen in Europa. Ook in het VK ziet hij die trend, maar de Britse regering is vastbesloten een tweede golf te voorkomen, aldus Hancock. Vandaar de maatregel in Noord-Engeland. Contact met andere huishoudens moet worden vermeden. Leden uit een en dezelfde familie mogen nog wel met elkaar op stap of elkaar bezoeken. 
 
Het aantal nieuwe besmettingen in het VK bedroeg gisteren 846, het hoogste aantal sinds 28 juni. Ook gisteren werd bekend dat het VK het hoogste aantal doden aan oversterfte door corona in Europa had in de periode januari-mei. Engeland noteerde de meeste oversterfte en Schotland kwam in die periode uit op plek 3. Meer bij de BBC. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 31/07/2020 - ...
 

  Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft