Verenigd Koninkrijk zou asielzoekers willen verplaatsen naar derde landen

02/10/2020
 
Volgens een artikel in The Guardian van afgelopen woensdag is het Verenigd Koninkrijk in gesprek met derde landen om te zien of zij asielzoekers uit het Verenigd Koninkrijk willen overnemen. De gesprekken zouden zijn met Moldaviƫ, Marokko en Papoea Nieuw-Guinea.
 
In reactie op dat bericht reageerde het Moldavische ministerie van Buitenlandse Zaken met de mededeling dat 'dit onderwerp niet op de agenda staat van een dialoog met welk land dan ook'. Moldaviƫ heeft met geen enkel land zo'n overeenkomst gesloten en is dat ook niet van plan met het Verenigd Koninkrijk voegden diplomaten eraan toe.
 
Niet alleen The Guardian bericht over denkpistes van de regering Johnson om asielzoekers over te plaatsen naar andere landen. Ook op woensdag schreef The Financial Times dat minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel had voorgesteld asielzoekers over te brengen naar Ascension en St. Helena, twee Britse overzeese gebieden. Hij werd echter snel teruggefloten.
 
Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een artikel op de site BalkanInsight. Daarop vind je de links naar de berichten in The Guardian en The Financial Times. Om die te kunnen lezen, moet je je wel registreren (en waarschijnlijk betalen, of je moet enkele artikelen gratis kunnen lezen per maand).
 
Copyright tekst: Johan Peters, 02/10/2020 - ...