Pentagon gaat terugtrekking Amerikaanse troepen uit Duitsland heroverwegen

04/02/2021
 
De regering Trump wilde 12.000 Amerikaanse NAV0-militairen terugtrekken uit Duitsland en elders in Europa stationeren. De nieuwe Amerikaanse minister van Defensie Lloyd James Austin heeft een streep door dat voornemen gezet. Hij wil eerst de algehele staat van het Amerikaanse leger in ogenschouw nemen voordat hij actie onderneemt.
 
Het was de Amerikaanse Command Chief General in Europa, Tod Wolters, die gisteren met deze mededeling kwam tijdens een persconferentie. Volgens Wolters waren de voorbereidingen voor de terugtrekking al in gang gezet, maar is het momenteel volstrekt onduidelijk wat er nu al precies is gerealiseerd in de laatste maanden van de regering Trump. Hij noemde de uitvoering 'niet transparant' en de al gerealiseerde verplaatsingen zijn volgens hem moeilijk te traceren. 
 
Huidig president Joe Biden was geen voorstander van terugtrekking van Amerikaanse troepen in Duitsland. Daar zijn normaal zo'n 24.000 militairen gelegerd, het merendeel op de luchtmachtbasis Ramstein (één m, :-)). Ramstein is de grootste Amerikaanse militaire basis buiten de VS. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 04/02/2021 - .... 
 

   Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft