Wizz Air eerste grote vliegmaatschappij die vluchten op Moldavië opschort

28/02/2023
 
Vliegmaatschappij Wizz Air schort per 14 maart alle vluchten op Moldavië op. Dat maakte het gisteren bekend. De officiële reden luidt veiligheidsrisico's.
 
In een verklaring zegt Wizz Air dat het na grondige bestudering en overleg met diverse lokale en internationale autoriteiten tot de conclusie is gekomen dat het hoogste veiligheidsniveau voor passagiers en de operationele procedures niet meer gegarandeerd kan worden. Wizz Air verwijst naar de recente spanningen in Moldavië waar men vreest voor een Russische invasie. De meeste vluchten naar en vanaf Chisinau Airport die Wizz Air verzorgt, verplaatst de maatschappij naar Iasi Airport in het oosten van Roemenië. De vluchten naar Boedapest en Praag komen te vervallen.
 
Op Chisinau Airport zijn verscheidene vliegmaatschappijen actief waarvan Lufthansa, Turkish Airlies en het Poolse LOT de grootste zijn. Zij zetten voor zover bekend hun vluchten naar en vanaf Chisinau Airport gewoon voort. 
 
De beslissing van Wizz Air heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. Moldavië lijkt het volgende doelwit van president Poetin te worden in zijn streven de oude grenzen van de Sovjet-Unie te herstellen. Ik schreef er op 24 februari jl. al een bericht over.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 28/02/2023 - ...
 

           Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft