Alles basketbal wat de klok slaat in Antwerpen

21/06/2022
 
Vandaag is het WK 3x3 Basketbal in Antwerpen begonnen. Tot en met zondag 26 juni strijden vele nationale teams op de Groenplaats en Grote Markt, dus in de open lucht, om de titel beste van de wereld.
 
3x3 Basketbal duurt veel korter dan een gewone basketbalwedstrijd, er is maar één basket en per team zijn er slechts vier deelnemers, waarvan er een steeds wisselt. Zie voor de spelregels en overige achtergrondinfo de site van de organiserende FIBA. Rond het speelveld staan tribunes. De meeste wedstrijden zijn gratis te bekijken. Tickets voor betalende wedstrijden zijn via de genoemde site te verkrijgen. Johan pikte vandaag alvast de wedstrijd Roemenië - China mee. De Chinezen waren duidelijk te sterk 12-21. Niet zo verwonderlijk, want het was Roemeense dames tegen Chinese mannen.
 
Johan maakte ook enkele foto's. Zoals bekend, is Johan geen professionele fotograaf en moet hij het doen met één bruikbare hand om foto's te nemen. Johan heeft verder geen persaccreditatie als fotograaf, dus moet vanop een afstandje fotograferen met een simpele consumentencamera. Toch lukte het mij enkele redelijk geslaagde foto's te maken.
 
Afbeelding invoegen
De toegang tot waar het allemaal gebeurt op de Groenplaats  
 
Afbeelding invoegen
China in het rood, Roemenië in het geel
 
Afbeelding invoegen
Geen gebrek aan belangstelling van fotografen tijdens de match