Elon Musk introduceert wonen op je werkplek bij Twitter

08/12/2022
 
Gedurende de coronapandemie mochten Twitter medewerkers vanuit huis werken. Het bedrijf zei toen dat dit 'voor altijd mogelijk zou blijven'. Toen had Elon Musk de touwtjes nog niet in handen. Werken vanuit huis is er voor de medewerkers op het hoofdkantoor niet meer bij. Integendeel: wonen en werken op je werkplek is daar het nieuwe beleid.
 
De BBC heeft foto's op haar website van ruimtes die zijn omgetoverd tot slaapgelegenheid voor de werknemers. Musk heeft zijn werknemers immers 'hardcore' werkuren in het vooruitzicht gesteld om het bedrijf overeind te krijgen. Vergaderruimten zijn omgetoverd tot slaapkamers, inclusief kledingkasten. Een wat minder comfortabele oplossing zijn bankstellen die dienen als slaapplek. Naar verluidt verblijft Musk zelf ook regelmatig in het hoofdkwartier in San Francisco. 
 
De Staat Californië vraagt zich ondertussen af of het wel legaal is om werknemers te verplichten op de werkplek te verblijven en een werkplek voor die functie te herinrichten. Het Department of Building Inspection bevestigt dat het een onderzoek is gestart naar mogelijke inbreuken. Musk reageerde op alle heisa via een tweet waarin hij zei dat de stad beter aandacht zou besteden aan de jeugd die aan de drugs gaat.
 
Wordt ongetwijfeld vervolgd. Foto's bij de BBC.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 08/12/2022 - ...