Online en print redactie


Ik ben dringend op zoek naar woonruimte en werk in Nederland. Woonruimte: appartement of studio in de Randstad of Noord-Brabant, huur tot 1.000 euro/maand voor minimaal één jaar (ik kan gegarandeerd aan die huurprijs voldoen). Begane grond of hogere verdieping met lift. In nabijheid van supermarkt en ov. Werk op het gebied van communicatie, redactie, journalistiek. Freelance of vast. Wie weet iets? Mail mij: info@johanschrijft.be 

 
Ik redigeer zowel teksten voor web als print. Het redigeren van webteksten houdt meer in dan dt-fouten of andere verkeerd gespelde werkwoordvervoegingen eruit halen. Zit je op dezelfde golflengte met de doelgroep qua taalgebruik? Zijn je teksten bondig genoeg voor internet? En last but not least: zijn ze SEO proof, oftewel: ga je er hoog mee scoren in Google? Een foldertekst klakkeloos overnemen op je website is een garantie voor het afhaken van potentiële klanten/geïnteresseerde lezers. Schrijven voor internet vraagt om een speciale stijl. Laat je webteksten dan ook redigeren door iemand die gewend is dagelijks teksten voor internet te schrijven. 
 
Naast algemene redactionele vaardigheden voor webteksten beschik ik nog over een extra troef: Nederlandse teksten geschikt maken voor Vlaamse lezers en omgekeerd. Want, het Vlaams staat niet gelijk aan het Nederlands. Waar Vlamingen sensibiliseren, maken Nederlanders bewust. Waar Nederlanders niet komen opdagen, sturen Vlamingen hun kat. Waar Nederlanders ‘pinnen’, betalen de Vlamingen met ‘bancontact’. Vlamingen ‘laten zich niet doen’ waar Nederlanders ‘zich niet op de kop laten zitten’. De lijst van voorbeelden is lang. Heb je een Nederlandse tekst die je in Vlaanderen wilt gebruiken? Laat hem eerst door mij redigeren, zodat de Vlaamse doelgroep de tekst ook voor 100% snapt. En andersom natuurlijk! Lees verder onder de afbeelding.
 

Kiekeboes, Stripgids december 2015
 
Ik redigeer eveneens teksten voor publicaties op papier: folders, brochures of zelfs voor boeken. Zelf heb ik in dit millennium vijf boeken geschreven. Twee oudere werken, beide handelend over leven met een beperking, zijn nog steeds te bestellen via deze webpagina. Eind september 2019 is mijn meest recente boek verschenen: Antwerpen verkend, het verhaal achter tien standbeelden. Dat boek valt te bestellen via deze rechtstreekse link. Ik weet dus wat het is om mij te verdiepen in een lezerspubliek en een consistent verhaal neer te zetten.

Het ik je ervan overtuigd dat ik voor jouw onderneming/mediabedrijf een nuttige bijdrage kan leveren? Neem dan contact met mij op via het onderstaande mailadres.