Boeken die ik zelf heb geschreven of waaraan ik heb meegewerkt


Ik ben dringend op zoek naar woonruimte en werk in Nederland. Woonruimte: appartement of studio in de Randstad of Noord-Brabant, huur tot 1.000 euro/maand voor minimaal één jaar (ik kan gegarandeerd aan die huurprijs voldoen). Begane grond of hogere verdieping met lift. In nabijheid van supermarkt en ov. Werk op het gebied van communicatie, redactie, journalistiek. Freelance of vast. Wie weet iets? Mail mij: info@johanschrijft.be 

 
Deze eeuw heb ik tot nu toe zes boeken geschreven. Ook heb ik aan één boek redactionele bijdragen geleverd. Hieronder staan ze in chronologische volgorde. Het meest recente boek staat dus onderaan de pagina. Hulp nodig bij de redactie van een boek, al dan niet met bijdragen van mijn hand? Contacteer mij gerust via het in de footer vermelde e-mailadres.
 
2005
 
Klagen helpt niet, daar word je niet beter van
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn eerste boek handelde over het onderwerp relatie en seksualiteit bij mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte. Hoe moeilijk is het om een relatie aan te gaan en in stand te houden? Wat als het niet lukt? Doe je dan een beroep op seksuele dienstverlening en zo ja hoe? Het boek is destijds uitgegeven door mijn voormalige werkgever MEE Rotterdam Rijnmond en is niet meer verkrijgbaar.
 
2008
 
Daarom Leuven
 
Afbeelding invoegen
 
Een boek ter promotie van de stad Leuven. De geschiedenis, het toerisme, de economie. Alle facetten die Leuven maken en maakten tot de stad die het in de 21e eeuw is, komen aan bod. Ik schreef onder andere het hoofdstuk over de geschiedenis van de stad. Uitgeverij: WEAN International b.v. In elk geval nog tweedehands verkrijgbaar bij De Slegte.
 
2009
 
Antwerpen, stad naar mijn goesting
 
Afbeelding invoegen
 
In 2009 woonde ik drie jaar in Antwerpen. Tijd om mijn eerste ervaringen in en met de stad op papier te zetten. Mijn zoektocht naar werk, mijn ontdekking van de stad, mijn kennismaking met de Antwerpenaren. De burgemeester en zijn beleid. Veel is veranderd sindsdien. De burgemeester is allang niet meer dezelfde. De stad verandert voortdurend van uiterlijk en ook ik ben een andere persoon na meer dan 15 jaar Antwerpen inmiddels. Toch blijft het boek een leuk tijdsbeeld. Uitgeverij: Shaker Media. Bij mijn weten niet meer verkrijgbaar.
 
2013
 
Leven met een beperking in Europa - Halsbrekende toeren inbegrepen
 
Afbeelding invoegen
 
In 2013 startte ik mijn project Mensen met een beperking aan het woord. Het doel was en is om alle, dan nog 28, EU-lidstaten te bezoeken. In elk land neem ik interviews af met mensen uit de doelgroep over hun leven in het betreffende land. In 2013 deed ik gelijk al 12 lidstaten aan. Genoeg om een eerste verslag in boekvorm uit te brengen. Het handelt over onderwerpen als inclusie, financiƫle situatie, wonen, vrije tijd, etc. Dit aan de hand van fragmenten uit de interviews en mijn eigen indrukken. Het project loopt nog steeds. Griekenland en Slowakije staan nog op de planning om te bezoeken. Corona heeft al twee jaar roet in het eten gegooid. Zie voor meer info de website die ik voor dit project heb opgezet. Het boek is nog steeds te bestellen bij uitgeverij Yanga
 
2016
 
Teren op betaalde liefde
 
Afbeelding invoegen
 
Teren op betaalde liefde kun je zien als een vervolg op Klagen helpt niet, daar word je niet beter van uit 2005. Ook Teren op betaalde liefde draait om het onderwerp beperking en (betaalde) seksualiteit. Maar waar in Klagen helpt niet vooral anderen aan het woord kwamen, ben ik in Teren op betaalde liefde zelf aan het woord. Ik vertel openhartig over mijn seksuele contacten met verschillende dames doorheen de decennia. Wat het met mij deed. Wat ik bij hen losmaakte. Ook ga ik in op het onderwerp aanbieden van seks en de vrije wil bij de dames. Het boek valt nog steeds te verkrijgen bij uitgeverij Yanga.
 
2019
 
Antwerpen verkend - Het verhaal achter tien standbeelden
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn meest recente pennenvrucht is een wandelroute doorheen de historische binnenstad van Antwerpen. Die wandelroute voert langs tien standbeelden. Over elk standbeeld vertel ik het verhaal erachter. Een verhaal dat onlosmakelijk verbonden is met de stad Antwerpen, Vlaanderen en/of het land Belgiƫ. De wandeling voert van de kop van de Meir naar de binnenstad om te eindigen op Antwerpen Zuid. Het boek is te koop bij Boekscout en Bol.com.
 
2022
 
'Survivor' tegen wil en dank
 
Afbeelding invoegen
 
'Survivor' tegen wil en dank is mijn autobiografie. Het handelt over de eerste 52 jaar van mijn leven. Een leven dat zich kenmerkt door veel vallen en opstaan. Belangrijkste verhaallijnen in het boek zijn de omgang met mijn beperking door mezelf en mijn omgeving, mijn contacten met sekswerkers (normale seks en BDSM) en mijn pogingen om wat je zou kunnen noemen een stabiel leven op te bouwen.
 
Heb ik je interesse gewekt? Bestel hem dan op deze pagina. Lees je liever met een e-reader? Dat kan ook! Liever bestellen via Bol.com?