Britse premier Johnson uit voorzorg opgenomen in ziekenhuis

06/04/2020
 
De Britse premier Boris Johnson is uit voorzorg opgenomen in een ziekenhuis in Londen om vandaag enkele tests te ondergaan. Tien dagen geleden testte hij positief op het coronavirus en hij heeft nu nog steeds een verhoogde temperatuur. Sinds zijn positieve test zat hij thuis in quarantaine samen met zijn zwangere vriendin Carrie Symonds. Alhoewel zij dezelfde symptomen vertoont als Johnson is zij niet getest op het virus. Zij is vooralsnog gewoon thuisgebleven. 
 
In het ziekenhuis zal Johnson een serie tests ondergaan om zijn longen, hartfunctie en zuurstofopname te controleren. Hij blijft voorlopig gewoon het land regeren en staat in contact met zijn ministers en ambtenaren. Mocht Johnson op een gegeven moment niet meer fysiek in staat zijn het land te leiden, dan is zijn minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zijn eerste vervanger.
 
Ook op zondagavond hield koningin Elizabeth een zeldzame toespraak tot het volk op televisie waarin ze hen verzekerde dat Groot-Brittannië het virus zal overwinnen en hen opriep zich aan de maatregelen van de regering te houden. De coronacijfers in Groot-Brittannië waren zondagavond: 47.806 officiële besmettingen en 4.934 doden. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 06/04/2020 - ...