Antwerpse haven spil in project logistiek van de toekomst

25/06/2020
 
 
Onder de naam ePIcenter werken 36 havens, expediteurs, vrachteigenaren, logistieke dienstverleners, kennisinstellingen en technologiebedrijven samen in een project inzake toekomstgerichte logistiek. De haven van Antwerpen heeft de algemene coördinatie in handen. 
 
Doel van het wereldwijde project is praktische oplossingen te bedenken voor de steeds langere, complexere en steeds meer kwetsbare supply chains. Oplossingen die een feilloos goederenvervoer mogelijk maken. Het consortium zal verschillende technologische en operationele mogelijkheden bestuderen, zoals: synchromodale operaties, Hyperloop, Industry 4.0 en zelfrijdende voertuigen.
 
Het ePIcenter project voorziet in grootschalige demonstratieprojecten op belangrijke scheepvaartroutes van Europa naar Canada en de VS. En op nieuwe handelsroutes, zoals de Noordelijke Zeeroutes en de nieuwe Zijderoutes. Nieuwe oplossingen moeten de logistieke ketens efficiënter en duurzamer maken. De haven van Antwerpen is zelf initiator van het demonstratieproject 'Link of the Future'. Dit project moet de innovaties van ePIcenter in Antwerpen uitrollen en de eerste transcontinentale cyberveilige handelsroute ontplooien. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 25/06/2020 - ...
 

       Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft