Reddingspakket voor Lufthansa, nu Brussels Airlines nog

28/04/2020
 
De Duitse regering trekt negen miljard euro uit voor een reddingspakket voor de luchtvaartmaatschappij Lufthansa, meldt Reuters op gezag van Business Insider. Daarmee moet Duitslands grootste luchtvaartmaatschappij de coronacrisis kunnen doorkomen. Ondertussen wacht Lufthansa holding dochter Brussels Airlines in spanning af of de Belgische federale regering ook bereid is geld uit trekken voor de overleving van BA. Het zou daarbij gaan om een bedrag van rond de 300 miljoen euro.
 
Aan het Duitse reddingspakket voor Lufthansa zijn wel voorwaarden verbonden. De Duitse staat krijgt er in ruil een minderheidsbelang voor in het bedrijf die bepaalde besluiten kan blokkeren. Ook zou de Duitse overheid een of twee toezichthouders in de raad van bestuur krijgen. Noch de Duitse regering noch Lufthansa willen vooralsnog officieel op de berichtgeving reageren.
 
Brrussels Airlines is al een aantal weken in onderhandeling met de federale regering. De Belgische publieke omroep VRT publiceert vandaag een brief van de ceo van de Lufthansa holding, Carsten Spohr, gericht aan premier Sophie Wilmès. Daarin schrijft Spohr dat Brussels Auirlines een vitaal onderdeel is van de holding als geheel en dat ook zal blijven. De eventuele Belgische overheidssteun voor Brussels Airlines zal ook alleen voor de Belgische dochter bestemd zijn. Spohr benadrukt verder de sterke positie die Brussels Airllines binnen de groep inneemt wat haar positionering in Afrika betreft.  
 
De Lufthansa holding bestaat naast Lufthansa en Brussels Airlines uit de luchtvaartmaatschappijen Swiss en Austrian. Daarnaast is er nog de lagekostenmaatschappij Eurowings. Bij Lufthansa werken in totaal zo'n 35.000 mensen. Bij Brussels Airlines werken alles in totaal een kleine 4.000 man.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 28/04/2020 - ...
 

    Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft