Yoga helpt aantal migraineaanvallen en intensiteit ervan te verminderen

07/05/2020
 
Volgens een onderzoek gepubliceerd in het magazine van de Amerikaanse Academie voor Neurologie, en uitgevoerd door het All India Institute of Medical Scienses in New Delhi, is het effectief om yogalessen toe te passen in het bestrijden van migraine. Mensen die naast het innemen van medicijnen ook regelmatig yogaoefeningen doen, ervaren bijna 50% minder migraineaanvallen na verloop van tijd.
 
Het onderzoek vond plaats onder 114 personen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar die periodiek migraineaanvallen hebben. Zij hadden voor het onderzoek 4 tot 14 keer per maand hoofdpijn. De ene groep kreeg alleen medicijnen toegediend. De andere groep praktiseerde daarnaast thuis vijf keer per week gedurende twee maanden één uur yoga, na eerst door een ervaren instructeur de beginselen te hebben aangeleerd.
 
Beide groepen meldden vooruitgang in hun welbevinden, maar deze was significant groter bij de groep die ook yoga toepaste naast de medicijnen. Zij hadden in het begin van het onderzoek gemiddeld 9.1 keer hoofdpijn per maand. Op het einde van de studie was dit gedaald tot gemiddeld 4.7 keer hoofdpijn per maand. In de groep die alleen medicijnen innam, was de daling minder spectaculair: van 7.7 naar 6.8. Volgens de Indiase onderzoekers blijkt dat yoga een goedkope en gezonde manier is om migraine tegen te gaan.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 07/05/2020 - ...
 

        Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft