Vlamingen met beperking die thuis hulp krijgen ontvangen mondmaskers van Rode Kruis

17/04/2020
 
Het Rode Kruis Vlaanderen bezorgt vanaf vandaag zo'n 2.500 pakketten met mondmaskers door heel Vlaanderen. De pakketten zijn bedoeld voor personen met een beperking die thuis wonen en daarbij assistentie krijgen. In elk pakket zitten 20 mondmaskers die bedoeld zijn voor de assistentie om te gebruiken wanneer de normale geldende voorschriften (social distancing, handen wassen) niet of niet volledig in acht kunnen worden genomen. 
 
Het verdelen van de maskers is er gekomen op vraag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Personen met een beperking die thuis wonen en assistentie krijgen, worden gezien als thuis-werkgevers en moeten hun hulpen derhalve voldoende bescherming bieden tegen een mogelijke besmetting. Omdat mondmaskers nog steeds een schaars product zijn, benadrukt het VAPH dat de cliënten er efficiënt mee om moeten gaan. De cliënten krijgen dan ook duidelijke instructies over hoe en wanneer de maskers te gebruiken.
 
Zo'n honderd Rode Kruis vrijwilligers bezorgen de pakketten bij de betreffende cliënten. Zij zijn duidelijk te herkennen aan de werkpakken die ze dragen.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 17/04/2020 - ...