Tsjechen zeggen 'dag' tegen coronavirus

01/07/2020
 
Terwijl het coronavirus in veel delen van de wereld nog verwoestend toeslaat, bekijken de inwoners van Praag het heel wat optimistischer. Duizenden inwoners bezochten een 'afscheidsfeest' voor het coronavirus op de beroemde Karelsbrug in het centrum van Praag.
 
De inwoners hadden zelf drank en eten meegenomen dat ze verorberden gezeten aan lange tafels. Social distancing was er niet bij. Het feest was georganiseerd door Ondrej Kobza, een lokale café eigenaar. Zijn bedoeling was de inwoners van Praag de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten nu er toch zo goed als geen toeristen in de stad zijn. Vooraf reserveren, was verplicht. Alle plaatsen waren snel uitverkocht.
 
De Republiek Tsjechiƫ is relatief mild getroffen door het coronavirus. Het land stelde al snel een lockdown in. Die is nu weer zo goed als opgeheven. In bepaalde plekken in Tsjechiƫ zijn nog wel hot spots met het coronavirus, maar dat is niet het geval in miljoenenstad Praag. Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen ligt er op gemiddeld 15. Het totale aantal besmettingen in de Republiek Tsjechiƫ staat op 1 juli op 11.954 en het totale aantal doden op 349.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 01/07/2020 - ...
 

          Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft