Voorstellen

Mijn naam is Johan Peters. Geboren in Rotterdam in 1969, maar sinds 25 mei 2006 woonachtig te Antwerpen. De keuze voor Antwerpen kwam tot stand doordat ik op dat moment een nieuwe uitdaging in mijn leven zocht. Wonen en werken in het buitenland was altijd al een grote droom van mij geweest. In de eerste jaren had ik niet echt een tijdsduur geplakt op mijn verblijf in het buitenland. Door allerlei omstandigheden en ontwikkelingen ben ik in Antwerpen blijven plakken. Of dat voor de rest van mijn leven gaat zijn, moet de toekomst maar uitwijzen.
 
Ik ben geen doorsnee journalist. Op mijn achtste liep ik in mijn geboortestad Rotterdam een hersenbloeding op door een val op mijn achterhoofd. Ik was een week lang buiten bewustzijn en moest een operatie ondergaan. Sindsdien ga ik door het leven met mijn beperking. Ik kan mijn rechterhand zo goed als niet meer gebruiken. Mijn rechterbeen is korter dan mijn linkerbeen, gevolg van de operatie zo begreep ik, waardoor ik niet normaal plat op twee voeten kan lopen. Ik loop derhalve scheef waarbij mijn lichaam dus uit balans lijkt. Het is geen gezicht, maar ik kom nog vooruit. Zonder hulpmiddelen. Ten slotte heb ik geen controle over arm- of beenspieren aan de rechterkant. Zo zie ik er tegenwoordig uit (bijna 50).
 
 
 
Sinds 1998 ben ik een selfmade freelance journalist/redacteur. Ook heb ik jarenlange werkervaring opgedaan als communicatiemedewerker in vaste banen. Ik ben de man van het geschreven woord met een voorliefde voor lange, diepgravende interviews over de zaken die ertoe doen in het leven en korte berichten via de sociale media (Twitter, LinkedIn, Facebook). Op mijn site Mensen met een beperking aan het woord vindt u vele interviews die mijn kunde etaleren. Mijn Twitter-account is @liveinAntwerp. Op LinkedIn is mijn profiel: https://www.linkedin.com/in/johanpeters/ Mijn complete werkervaring valt te lezen in mijn CV. Ik ben beschikbaar voor zowel projectmatig (op freelance basis) als vast werk. In België en Nederland (bereidheid tot verhuizen)!