Lockdown doet winstverwachting Ahold Delhaize de hoogte inschieten

05/08/2020
 
Ahold Delhaize zag in de maanden april t/m juni de omzet flink stijgen door de wereldwijd van kracht zijnde lockdowns in die maanden. In de VS steeg de omzet in de supermarkten met ruim 20% en in Europa met ruim 10%. Voor heel 2020 verwacht Ahold Delhaize nu een winst te maken van minstens 20%.
 
Niet alleen de supermarkten boekten hogere omzetten. Ook de onlineverkoop profiteerde flink van het feit dat we allemaal in ons kot zaten. In de VS lag de onlineverkoop 127% hoger en in Europa 64%. Dit betreft de online boodschappen en aankopen op Bol.com. Kosten waren er ook voor het concern. De te treffen coronamaatregelen voor de veiligheid van klanten en personeel kostten in het eerste halfjaar in totaal 330 miljoen euro.
 
De totale omzet van Ahold Delhaize in het tweede kwartaal kwam uit op 19,1 miljard euro. De bedrijfswinst steeg tot 1 miljard euro. De winstgroei over heel 2020 zal minstens 20% gaan bedragen, verwacht Ahold Delhaize dat geen aparte cijfers geeft voor de Nederlandse en Belgische tak.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 05/08/2020 - ...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft