Boekarest vestigingsplaats nieuw Europees cyber security centre

11/12/2020
 
De Roemeense hoofdstad Boekarest is verkozen als vestigingsplaats van het nieuwe Europese cyber security centre, voluit European Cybersecurity Industrial, Technology, and Research Competence Centre. Het wordt het eerste Europese agentschap met als standplaats Boekarest en heeft als doel de weerbaarheid tegen cybercriminaliteit te verbeteren en onderzoek naar cyberveiligheid te ondersteunen. 
 
Naast Boekarest waren ook Brussel, München, Warschau, Vilnius, Luxemburg en het Spaanse Léon in de race voor vestiging. Wat een rol zal hebben gespeeld bij de keuze voor Boekarest is het feit dat daar al het Cybercrime Program Office van de Raad van Europa is gevestigd. Bovendien staat de Roemeense hoofdstad al wijd en zijd bekend als stad met veel IT-talent. Roemenië scoort sowieso goed op het gebied van IT-onderwijs waarbij ongeveer een kwart van de studenten vrouw is.
 
Het cyber security centre zal goed zijn voor 30 banen, maar belangrijker is de uitstraling ervan voor het land. President Klaus Iohannis verwoordde het als volgt: 'Dit is een buitengewoon diplomatiek succes voor Roemenië. Het cyber security centre draagt bij aan de cyberveiligheid van alle EU-lidstaten en ondersteunt onderzoek en innovatie op dit gebied.'
 
Copyright tekst: Johan Peters, 11/12/2020 - ...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft