Nieuwe Bulgaarse regering belooft het helemaal anders te gaan doen

14/12/2021
 
Na drie parlementsverkiezingen in 2021 (in maart, juli en november) heeft Bulgarije nu eindelijk een volwaardige nieuwe regering. Het is een coalitie geworden, bestaande uit de partijen We Continue the Change, BSP (Bulgaarse socialisten), There's Such People en Democratic Bulgaria. Liril Petkov van We Continue the Change is de nieuwe premier.
 
Het afgesloten regeerakkoord en de benoeming van de ministers kon gisteren op een ruime meerderheid in het parlement rekenen. Alleen de centrumpartij GERB van ex-premier Boyko Borissov en twee extreemrechtse partijen stemden tegen. In zijn toespraak beloofde Petkov dat zijn regering het heel anders gaat doen dan die van Borissov die meermaals van corruptie werd beschuldigd. 'Voor corruptie zal geen plaats meer zijn in Bulgarije', beloofde Petkov. En: 'Over vier jaar is Bulgarije een heel ander land.'
 
We Continue the Change heeft op de haar toegewezen ministersposten in elk geval op het oog capabele mensen geplaatst. Zo is het hoofd van de farmaceutische unie minister van Volksgezondheid. Op Transport komt een eigenaar van een grote scheepvaartmaatschappij en op Innovatie en Groei iemand met een IT-achtergrond.
 
Voor alle namen en de precieze verdeling van de ministersposten zie BalkanInsight
 
Copyright tekst: Johan Peters, 14/12/2021 - ...
 

       Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft