CEO Liège Airport ontslagen na 'ernstige financiële onvolkomenheden'

10/02/2021
 
De CEO van Liège Airport, Luc Partoune, is gisteravond ontslagen na een spoedvergadering van de aandeelhouders in de luchthaven. Reden voor zijn ontslag: een vernietigend auditrapport over de financiële gang van zaken waarbij Partoune betrokken was in zijn functie als CEO.
 
Het auditrapport noemt drie voorvallen: allereerst wordt Partoune verweten consultants te hebben ingeschakeld tegen een veel te hoge vergoeding, 60.000 euro. Daarbij zou Partoune slechts één consultancyfirma hebben benaderd. Verder zou Partoune jaarlijks kosten in rekening hebben gebracht die buiten de boekhouding zijn gehouden. In totaal gaat het om een bedrag van 128.000 euro in drie jaar tijd. Ten slotte zou Partoune de financiële regels voor zijn bedrijfswagen eenzijdig hebben veranderd zodat hij een duurdere wagen kon aanschaffen.
 
Onder andere de Waalse regering is aandeelhouder in Liège Airport en de betrokken ministers verklaarden gisteravond dat 'er ook in Luik niet getornd wordt aan de regels voor goed leiderschap'. Frédéric Jacquet, adjunct algemeen directeur van de luchthaven, neemt voorlopig de taken van Partoune waar. 
 
Korte samenvatting van een bericht in L'Echo.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 10/02/2021 - ...
 

   Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft