Turkse politie uitgerust met militaire wapens als antwoord op protesten

08/01/2021
 
De populariteit van de regering Erdogan is aan het afnemen in Turkije en er komen mensen de straat op om te reageren tegen maatregelen. Zoals deze week de studenten van de Bogazici University in Istanbul die demonstreerden tegen de benoeming van een nieuwe rector. De regering beantwoordt de demonstraties met zwaardere, militaire wapens voor de politie.
 
De studentenprotesten waren de grootste in de afgelopen 4/5 jaar vertelt Ali Tirali van Social Democracy Foundation, SODEV, aan de site BalkanInsight. Die omvang verontrust de regering volgens Tareli en in dat licht moet de wettelijke goedkeuring voor het hanteren van zwaardere wapens door de Turkse politie worden bezien.
 
De regering zelf beschouwt de studentenprotesten als 'terroristische methoden en de intentie om een tweede Gezi park te creëren'. In dat park vonden in 2013 hevige gevechten plaats tussen betogers en politie die aan tien mensen het leven kostten. Bij de recente studentendemonstraties zijn tientallen studenten gearresteerd.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 08/01/2021 - ...
 

  Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft