EP stemt over resolutie om EU uit te roepen tot 'LGBTIQ vrijheidszone'

10/03/2021
 
Vandaag stemt het Europees Parlement over een resolutie van een groep parlementariërs om de EU uit te roepen tot 'LBGTIQ vrijheidszone'. De indieners van de resolutie klagen zo de discriminatie en geweld tegen de LGBTIQ-gemeenschap in Europa aan.
 
De LGBTIQ-gemeenschap ligt in diverse landen onder vuur. Polen voerde exact twee jaar geleden LGBTIQ vrije zones in, gemeenten die verklaarden dat leden uit de gemeenschap er niet welkom zijn. Nu leeft één op de drie Polen in zo'n zone. Hongarije heeft discriminerende wetten ingesteld. In diverse Europese hoofdsteden is sprake van geweld tegen de gemeenschap en zelfs in het EP laten parlementariërs vijandige verklaringen optekenen. Volgens de indieners van de resolutie wordt een kaas met een certificaat van origine  beter beschermd in Europa dan iemand die tot de LGBTIQ-gemeenschap behoort. 
 
Daar moet dus verandering in komen. De indieners van de resolutie roepen alle scholen, organisaties en bedrijven in Europa op zich aan te sluiten bij de resolutie. Want, het EP kan de gewenste gedragsverandering niet alleen teweegbrengen. Onder andere Sophie in't Veld (D66) is bij de resolutie betrokken. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 10/03/2021 - ...
 

     Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft