De haven van Tripoli (Libanon) nu tijdelijk belangrijkste haven na explosies haven Beiroet

05/08/2020
 
Nu de haven van Beiroet voorlopig niet kan worden aangedaan na de explosies veroorzaakt door 2.750 ton opgeslagen ammoniumnitraat heeft de Libanese regering de haven van Tripoli (in Libanon, niet in Libië) aangewezen als tijdelijke belangrijkste haven van het land.
 
De haven van Tripoli ligt in het noorden van het land en draait momenteel maar op 40% van zijn capaciteit, meldt Bloomberg. Volgens de financiële site heeft de minister van Publieke Werken voor de Libanese tv gezegd dat de haven van Tripoli gereed is om schepen te ontvangen. Bloomberg vernoemt verder de krant Al Akhbar die schrijft dat het land een graanvoorraad heeft van anderhalve maand. De graansilo's in de haven van Beiroet zouden al zo goed als leeg zijn geweest, dus er zou weinig voorraad verloren zijn gegaan. 
 
De import van graan is in private handen. Eigenaars van graanmolens importeren graan uit Oekraïne, Rusland en Europese landen. De overheid heeft al jaren geen in eigen land verbouwde graan opgekocht, weet Bloomberg.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 05/08/2020 - ...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft