Kruidvat komt met nieuw winkelconcept in Nederland en BelgiŽ

22/04/2021
  
Kruidvat telt momenteel 275 winkels in België. Dat moeten er eind dit jaar 285 zijn. Net als de winkels in Nederland zullen de Belgische vestigingen bovendien een metamorfose ondergaan, meldt de gespecialiseerde site Retail Detail.
 
Alle Kruidvat winkels worden volgens een nieuw concept ingericht dat moderner en overzichtelijker gaat zijn dan de huidige winkelindeling. Zo worden de producten in 'werelden' geplaatst, zodat ze beter vindbaar zijn. Er komt een aparte 'actiestraat' met alle promoties uit de folder van die week. Ten slotte moet er nog maar één rij wachtenden voor de kassa zijn en moet het aantal zelfscankassa's flink omhoog.
 
Het nieuwe winkelconcept kent drie varianten: een standaardvariant, een stedelijke variant met meer aandacht voor beauty/huidverzorging/voeding en een familievariant met meer ruimte voor grootverpakkingen. Juist de coronacrisis heeft de Kruidvat directie doen besluiten tot deze nieuwe strategie. Kruidvat wil ook na corona relevant blijven. De uitrol van het nieuwe concept staat voor de komende jaren gepland. Waar de voor dit jaar tien nieuwe Belgische Kruidvat vestigingen in 2021 komen, is nog niet bekendgemaakt.   
 
Copyright tekst: Johan Peters, 22/04/2021 - ...

      Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft