Ondernemersorganisaties roepen leden nogmaals op nu te beginnen met voorbereiding gevolgen Brexit

17/08/2020
 
 
Ondernemersorganisaties VNO NCW en MKB Nederland herinneren hun leden er nog eens aan dat 1 januari 2021 met rasse schreden nadert. Of er dan wel of niet een nieuw handelsakkoord voorhanden is tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk: het VK verlaat die dag officieel de interne Europese markt en er zullen dan sowieso wijzigingen optreden in de handelsrelaties. Tijd dus voor ondernemers om zich daarin te verdiepen. 
 
Ondernemers die handel drijven met het VK krijgen te maken met handels- en grensbelemmeringen. Zij moeten de pagina's van de Nederlandse en Britse douane goed in de gaten houden. De Britse douane heeft aangekondigd 'soepel om te gaan' met de controles in het eerste halfjaar om grote verstoringen te voorkomen. De EU zal dat echter niet doen.
 
Waar begin je als ondernemer met die voorbereiding? De werkgeversorganisaties raden aan de readiness notes te raadplegen. Dit zijn nota's inzake de Brexit-voorbereidingen voor ruim 100 economische sectoren. Waar nodig, past de Europese Commissie deze nota's geregeld aan.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 17/08/2020 - ....
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft