Grieken protesteren tegen slechte staat spoornet na fataal treinongeluk

02/03/2023
 
Het treinongeluk nabij de Griekse stad Larissa van dinsdagavond heeft tot nu toe bekend aan 43 mensen het leven gekost. Nog eens tientallen raakten gewond. Boze Grieken kwamen gisteravond in verschillende steden de straat op om te protesteren tegen de slechte staat van het Griekse spoornet. Zij claimen dat zo'n tragedie slechts een kwestie van tijd was eer het een keer zou plaatsvinden. 
 
Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de botsing tussen een goederentrein en een passagierstrein die vermoedelijk kilometers op hetzelfde spoor reden voordat ze met elkaar in botsing kwamen. De eerste bevindingen wijzen op een 'tragische menselijke fout'. Een 59-jarige stationschef in Larissa is gearresteerd op verdenking van doodslag door nalatigheid. Hij ontkent in alle toonaarden. De demonstranten zien het anders. Volgens hen was het al 30 jaar wachten op zo'n groot dodelijk ongeluk door het slechte onderhoud van het Griekse spoorwegnet.
 
De Griekse minister van Transport is afgetreden en er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd. In de passagierstrein bevonden zich zo'n 350 reizigers. Voornamelijk studenten die op de terugreis waren naar Thessaloniki na viering van het einde van de vastenperiode (Grieks Orthodoxe Kerk).
 
Copyright tekst: Johan Peters, 02/03/2023 - ...
 

         Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft