Afwerking grootste ziekenhuisschip ter wereld vindt plaats in haven Antwerpen

28/12/2020
 
In het tweede kwartaal van 2021 meert de Global Mercy van hulporganisatie Mercy Ships aan bij het Nautisch Operationeel Centrum van Port of Antwerp. Daar zal het grootste ziekenhuisschip ter wereld worden ingericht en afgewerkt om daarna koers te zetten naar verschillende Afrikaanse havens om daar medische zorg te verlenen.
 
De Global Mercy is gebouwd in China en heeft de eerste proefvaarten reeds achter de rug. Het is 174 m lang, 28 m breed, telt 12 verdiepingen, 200 bedden en weegt 37.000 ton.  Voordat het naar Antwerpen afvaart, zal het in de eerste maanden van 2021 nog enkele proefvaarten maken. Het is de bedoeling om het schip in de Antwerpse haven gedurende drie maanden verder af te werken en in te richten met medische apparatuur.
 
Mercy Ships maakt medische en chirurgische hulp toegankelijk voor de allerarmsten in de wereld. Op de Global Mercy komen 650 vrijwilligers te werken in de komende 50 jaar. Ook zal het schip als opleidings- en trainingscentrum dienen voor plaatselijke gezondheidswerkers.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 28/12/2020 - ...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft